De fleste argentinere ville heller sikret seg med Crypto for å beskytte besparelser

Argentinas økonomiske situasjon blir nesten verre av måneden. Til tross for regjeringens mange tiltak for å gjenopplive pesoen, fortsetter mange å miste troen på den. Nå ser det ut til at kjærligheten som argentinere har bygget for cryptocururrency er på vei opp.

Den argentinske Crypto Craze

Paxful, en av kryptoindustriens topp peer-to-peer-utvekslinger, ga ut en undersøkelse som viser hvor stor tro argentinere har på krypto. Undersøkelsen ble utført av det lokale industribedriften Bitcoin Trader 247 på vegne av børsen. Målingen tok svar fra 1113 argentinere mellom 18 og 55 år. Av de spurte forklarte 69,5 prosent at de hadde gjort minst en kryptoinvestering, som en sikring mot den konstante svekkelsen av pesoen.

Undersøkelsen la til at 67,8 prosent av befolkningen mener at kryptokurver for øyeblikket er tryggere enn pesoen. 73,4 prosent svarte også at de trodde kryptovalutaer var den beste måten å beskytte midlene sine i det nåværende økonomiske scenariet.

„I løpet av dette året har vi sett en betydelig økning i operasjonene som ble utført av argentinske brukere på plattformen vår, spesielt siden pandemien startet, og registrerte en økning på 37,5% i volumet sammenlignet med de foregående periodene,“ sa en representant fra Paxful til nyhetsrapporter.

Talsmannen la til at selskapets holdning til cryptocururrency fortsatt er sterk, ettersom inflasjons frykt har drevet publikum til digitale eiendeler.

Krypto kan være Argentinas eneste håp

Argentinas kjærlighetsaffære med kryptokurver ble et tema av interesse i fjor, da regjeringen kjørte mange innbyggere mot eiendelene gjennom en avtrekkende pengepolitikk. Landet har hatt å gjøre med lammende inflasjon i flere tiår, og Reuters rapporterte i november i fjor at inflasjonsnivået ble anslått til å nå 53 prosent innen utgangen av året.

Gjennom denne lange, inflasjonsrike veien har argentinere utviklet en overdreven avhengighet av dollaren. Fra og med 2014 rapporterte Washington Post at det var opptil $ 50 milliarder dollar i bankkontoer i dollar og fysiske kontanter i landet. Pesoen falt også til rekordlave i august 2019, og markerte flere grunner til å tjene og spare i dollar.

Ønsker å reformere ting, rullet den nyvalgte presidenten Alberto Fernandez ut en valutakontrollpolitikk som begrenset mengden dollar som er tilgjengelig for sparere fra $ 10.000 i måneden til $ 200.

Fernandez politikk er forståelig. For å redusere avhengigheten av dollar, må du begrense folks mulighet til å holde den. Imidlertid, med en lokal valuta som fortsetter å stupe, dømmer politikken også folk.

Hovedflukten til Bitcoin gikk raskt. I uken med seieren til Fernandez nådde Bitcoins handelsvolum i Argentina 14,15 millioner pesos – den tredje største uken i historien. 2020 har definitivt vært verre for det latinamerikanske landet. Data viser at Argentinas økonomi falt med 26,4 prosent i april 2020 over 2019. Coronavirus-pandemien har kvalt drift og sysselsetting, og de som fortsatt har jobber har lett etter måter å beskytte seg selv på.

Med dollaren nesten utilgjengelig gir cryptocurrencies den beste hjelpen for en nasjon i krise.