Bitcoin-prijs, Ethereum-prijs en XRP-prijsanalyse – Wekelijkse beoordeling 15-1-21

We kijken naar de Bitcoin-prijs, Ethereum-prijs en XRP-prijs voor de week van 15 januari 2021. Afgezien van de basisprincipes, vertrouwen we sterk op technische analyse om het algehele sentiment te beoordelen. Dit wordt bereikt door de belangrijkste ondersteunings- en weerstandsniveaus te identificeren waar handelaren en investeerders op korte termijn naar zullen kijken.

Op het moment van dit rapport staat de Bitcoin-prijs momenteel op $ 36.423

Zoals geprojecteerd in de analyse van vorige week, zou Bitcoin een scherpe uitverkoop meemaken. In de afgelopen week is Bitcoin met ~ 10,8% gedaald na een sterke start in 2021. Het grootste digitale activum op basis van marktkapitalisatie heeft de afgelopen maand nog een groei doorgemaakt van ~ 24% .

Als we het rapport van vorige week bekijken, werd vermeld dat de technische analyse van Bitcoin sterke ondersteuningsniveaus vertoonde rond $ 39.000. We waren er sterk van overtuigd dat BTC een scherpe terugval zou ervaren als dit niveau werd afgewezen . Deze theorie kwam tot bloei toen BTC $ 35.000 afwees en vorige week werd verkocht tot een dieptepunt van ongeveer $ 32.500. Na een behoorlijk herstel gedurende de week, denken we nu dat $ 35.000 het volgende ondersteuningsniveau zal zijn waar beleggers en handelaren op korte termijn naar kijken.

Je zou heel goed een nieuwe scherpe uitverkoop kunnen zien als BTC $ 35.000 niveaus afwijst

Als dit zou gebeuren, denken we dat Bitcoin op korte termijn $ 29.300 zou kunnen testen. Integendeel, wij geloven dat stieren de controle kunnen behouden als BTC boven de $ 35.000 blijft. De enige onaantrekkelijke statistiek op dit moment is de ROC (snelheid van verandering) die onder aan de grafiek wordt weergegeven. BTC is onlangs in negatieve gebieden terechtgekomen, wat wijst op een bearish momentum.

Op het moment van dit rapport wordt Ethereum momenteel verhandeld tegen $ 1.161 . Het op een na grootste digitale activum naar marktkapitalisatie presteerde vorige week beter dan Bitcoin, met een daling van ~ 5% vergeleken met Bitcoins ~ 10,8% uitverkoop . Onder de digitale activa met een grote kapitalisatie was Ethereum de afgelopen maand nog steeds de uitbijter. ETH heeft de afgelopen 30 dagen ~ 82,8% groei doorgemaakt .