BITCOIN IS BETER DAN GOUD OP DIT MOMENT: GALAXY DIGITAL’S MIKE NOVOGRATZ

  • De ogen beginnen te vallen op zowel Bitcoin als goud, terwijl het printen van geld doorgaat.
  • Voorbeeld: Er is gebleken dat Warren Buffett via Berkshire Hathaway veel bankaandelen heeft verkocht terwijl hij Barrick Gold aandelen verwierf.
  • In bepaalde kringen is er discussie over welke investering beter is in de huidige macro-economische omgeving, goud of BTC?
  • Volgens Mike Novogratz is Bitcoin waarschijnlijk beter dan het edelmetaal.
  • Dit is een sentiment dat ook door spelers als Raoul Pal, een voormalige Goldman Sachs-partner, is gezegd.

BITCOIN IS BETER DAN GOUD OP DIT MOMENT?

Sprekend met Bloomberg op 14 augustus, Mike Novogratz onthulde zijn laatste gedachten over de financiële markten, crypto inbegrepen. De commentaren die hij op Tjilpen maakte, beweerde de Digitale president van de Melkweg dat het goud het potentieel heeft om $2.500 tot $3.000 per ons te raken.

Zijn optimisme was gebaseerd rond de gelddruk en de ,,vloeibaarheid“ die door de centrale banken van de wereld wordt geleid.

In zijn commentaar op Bitcoin Code zei hij dat de cryptografie in de nabije toekomst waarschijnlijk een betere investering zal zijn dan goud. Zoals Bloomberg schreef:

„Hij zei dat hij dacht dat de cryptocurrency, die de laatste weken in waarde is gestegen, „de Rubicon heeft overgestoken“ op de vraag of het een goede waardeopslag is, en zei dat hij het op dit moment een betere belegging vindt dan goud.“

Deze laatste opmerking komt kort nadat Novogratz zei dat hij denkt dat Bitcoin 14.000 dollar zal raken in de komende maanden. Hij voegde eraan toe dat BTC tegen het einde van het jaar $20.000 zou kunnen raken, wat een 70%-rally van de huidige niveaus zou markeren.

NIET DE ENIGE DIE DAT DENKT

Raoul Pal, een voormalig hoofd van de verkoopafdeling voor hedgefondsen van Goldman Sachs en de CEO van Real Vision, merkte op dat hij denkt dat alle transacties op dit moment inferieur zijn aan Bitcoin:

„In feite is er maar één bedrijfsmiddel dat de groei van de G4-balans heeft gecompenseerd. Het zijn geen aandelen, geen obligaties, geen grondstoffen, geen krediet, geen edelmetalen, geen mijnwerkers. Slechts één activum heeft het over bijna elke tijdshorizon ruimschoots gehaald: Yup, Bitcoin. Mijn overtuigingsniveau in bitcoin stijgt elke dag. Ik ben al lang onverantwoordelijk. Ik denk nu dat het misschien niet eens de moeite waard is om een andere asset te bezitten als een lange termijn asset-allocatie, maar dat is een verhaal voor een andere dag (ik denk er nog steeds over na)“.

Pal voegde eraan toe dat hij „onverantwoordelijk lang“ is op Bitcoin.

Ook het bespreken van dit sentiment is Robert Kiyosaki, de auteur van „Rich Dad Poor Dad.“ Hij zei vorige week over deze zaak:

„GOUD is 35% gestegen in 2020. S&P slechts 3%. Zilver is nog steeds het beste, nog steeds 30% onder alle tijd hoog. Het beste omdat het beperkt is in hoeveelheid, gebruikt wordt in de industrie en nog steeds betaalbaar is voor mensen met krappe budgetten. De slaper is Bitcoin. Ik vermoed dat het op het punt staat het snelste paard te worden.“

Maar hoe de cryptocurrency het goud overtreft, is nog maar de vraag.